Het Filmgesprek ondersteunt mensen en organisaties die met kleinschalige activiteiten filmkijkers uitdagen hun beleving van films te onderzoeken en te verdiepen met gesprekken over films en levensvragen. Een goed filmgesprek schept voorwaarden voor uitwisseling en begrip tussen mensen met verschillende levensovertuigingen.

Dit zijn de bestuursleden van Het Filmgesprek:

Ruud van Neure (voorzitter)
Consultant, bestuurder, vrijwilliger, pensionado.

Ruud heeft een kleine 35 jaar gewerkt in industriële bedrijven, met een Rijnlands profiel, als manager inzake Mens en Organisatie. Ervaringen, inzichten en ideeën daar opgedaan, hoopt hij te kunnen inzetten als voorzitter van Het Filmgesprek. Zijn favoriete films zijn Heimat (1984), Carol (2016) en The Rider (2018).

Joël Friso (secretaris)
Communicatieadviseur

Joël werkt als communicatieadviseur bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hij studeerde Media, Religie en Cultuur aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Joël schrijft maandelijks een filmrecensie voor De Nieuwe Koers. Tot zijn favoriete films behoren onder meer No Country For Old Men (2007), Margin Call (2011) en Lucky (2017).

Rolf Deen (penningmeester)
Filmliefhebber en van huis uit theoloog.

Rolf werkte in onderwijs, kerkelijk bestuur, media en industrie. Als bestuurder stimuleerde hij de overgang van KFA Filmbeschouwing naar Het Filmgesprek. De Franse klassieker Le Ballon Rouge (1956) is een favoriet van hem. Hij heeft een zwak voor Brits kitchen sink dramas en Clint Eastwood als regisseur. Zijn guilty pleasure zijn de Louis de Funès komedies uit de jaren zeventig.

Hennie Burggraaff (bestuurslid)
Theoloog en programmamaakster radio KRO-NCRV.

Hennie haar werk en film liggen niet ver uit elkaar: zowel radio als film zijn ieder op hun eigen wijze verbeelding van de werkelijkheid. Ze werkt regelmatig met jongerengroepen waarbij film een uitstekend middel is voor een gesprek. Zoals de film Bend it like Beckham (2002) over het thema multiculturaliteit. Een inhoudelijke film met een humoristische toets is bij haar favoriet. Tot die favorieten horen: Mar adentro (2004), Des hommes et des dieux (2010), Le médicin de campagne (2018), Un fils (2019)

Hermen van Dorp (bestuurslid)
Maakt als ZZP’er werk van zingeving in organisaties

Hermen is momenteel coördinator bij het Huis van Dominicus in Utrecht en beleidsmedewerker bij Actioma een landelijke organisatie voor katholiek maatschappelijk activeringswerk. Film speelt al jarenlang een grote rol in zijn leven met een dochter die werkzaam is in de filmwereld. Liefhebber is hij van films die schuren aan de pijnlijke kanten van het bestaan zoals Spotlight (2015), Manchester by the Sea (2016) en Parasite (2019)