Het Filmgesprek daagt filmkijkers uit de beleving van films te onderzoeken en te verdiepen met gesprekken over films en levensvragen. Met diverse gespreksmethoden vergroot Het Filmgesprek de uitwisseling en het begrip van en tussen levensovertuigingen.

Ruud-profiel

Ruud van Neure
Consultant, bestuurder, vrijwilliger, pensionado.


Ruud heeft een kleine 35 jaar gewerkt in industriële bedrijven, met een Rijnlands profiel, als manager inzake Mens en Organisatie. Ervaringen, inzichten en ideeën daar opgedaan, hoopt hij te kunnen inzetten als voorzitter van Het Filmgesprek. Zijn favoriete films zijn Heimat (1984), Straight Story (1999) en Amour (2012).

Rolf-profiel

Rolf Deen
Filmliefhebber en van huis uit theoloog.


Rolf was werkzaam in onderwijs, kerkelijk bestuur en media. Hij geeft nu leiding aan het opleidingscentrum van Tata Steel. Als bestuurder stimuleerde hij de overgang van KFA Filmbeschouwing naar Het Filmgesprek. De Franse klassieker Le Ballon Rouge(1956) is een favoriet van hem. Hij heeft een zwak voor B-films uit het zwart/wit tijdperk en voor Brits kitchen sink drama.

Hennie-profiel

Hennie Burggraaff
Theoloog en programmamaakster radio RKK-NCRV.


Hennie haar werk en film liggen niet ver uit elkaar: zowel radio als film zijn ieder op hun eigen wijze verbeelding van de werkelijkheid. Ze werkt regelmatig met jongerengroepen waarbij film een uitstekend middel is voor een gesprek. Zoals de film Bend it like Beckham (2002) over het thema multiculturaliteit. Een inhoudelijke film met een humoristische toets is bij haar favoriet. Tot die favorieten horen: Mar adentro (2004), Des hommes et des dieux (2010) en The Grand Budapest Hotel (2014).

Joël Friso
Theoloog en communicatieadviseur


Joël is communicatieadviseur bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hij studeerde Theologie en Media, Religie en Cultuur aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en deed onderzoek naar levensbeschouwing bij film kijken. Joël is één van de initiatiefnemers van Het Filmgesprek. Tot zijn favoriete films behoren The Diving Bell and The Butterfly (2007) en Drive (2011).